Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület

2016 Augusztus 12-től táncosaink Borsihalmon táborban vettek részt, ahol felkészültek az Augusztus 19-én bemutatott Mátyásnak tüköre című táncjátékra. A tábor sok munkával, de annál jobb hangulatban telt. Három generáció, félszáz fő táborozott és dolgozott együtt napi nyolc órában. A cél közös volt, a hét végére egy csodálatos műsor állt össze, amit zajos sikerek közepette vittek Kiskunfélegyháza színpadára. A táncszínház tánckara megismerkedhetett a Délikert Möndörgő Néptáncegyüttes tagjaival, akik társulásával készült el a darab.A táborról készült képek megtekinthetők ITT.

2018. augusztus 10-18-ig megrendezésre került az “Építs, táncolj, alkoss” című nyári tánctáborunk a Nemzeti Együttműködési Alap és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának támogatásával. A tábor helyszíne a Borsihalmi Művésztelep Ifjúsági szállója volt, ahol 30 fő fiatal vett részt.

15 éves Jubileumi Gála műsorunkat egy három napos felkészítő tábor előzte meg 2019. augusztus 23-25-ig, helyszíne a Borsihalmi művésztábor volt. A felkészítő tábor ideje alatt a fiatalok és szüleik ismét összekovácsolódtak, felelevenítették a régmúlt történéseit és felkészültek a 15 éves gála műsorra.

Nyári táborunk  célja volt, hogy a résztvevő fiatalok felkészüljenek a 15 éves jubileumi gála műsorunkra. Valamint a 3 napos saját tréning alatt részt vegyenek olyan szakmai programokon, melyek fejlesztik őket önkifejezésükben, kreativitásukban, mozgáskultúrájukban.  Fontos, tudatosítanunk bennük, hogy mennyire meghatározó gyökereinkhez visszanyúlni és emlékezni hagyományainkra, szokásainkra, kultúránkra.

A 3 nap alatt felelevenítettük a régmúlt történéseket, emlékeztünk és együtt újra átélhettük a múltat, amely mindig fontos ahhoz,hogy gyökereinket ne feledjük és azt sem, hogy honnan indultunk.

A Borsihalmi művésztelep mindig is kedvelt helye volt a Félegyházi Táncszínháznak, hiszen több, mint 10 éve járunk ide vissza gyerekeinkkel. A művésztelep helyszíne, épülete, adottságai lehetőséget biztosítanak számunkra a színvonalas szakmai munka lebonyolításához. Nyugalmat és biztonságot áraszt, ahol mind a résztvevő diákok, mind a szüleik és az oktatók is otthon érezhetik magukat és ráhangolódhatnak a sikeres felkészülésre.
A táborról készült képek megtekinthetők ITT.


A Borsihalmi Művésztelep továbbra is kedvelt helye a Félegyházi Táncszínháznak,mely 8 km-re található Kiskunfélegyházától. Ezért is tartottuk meg a János vitéz című táncjáték felkészítő tánctáborát ezen a csodálatos területen 2022. augusztus 22-28-ig. A felkészítő tánctáborban közel 40 fő vett részt, akik fáradságot nem ismerve és önmagukat sem kímélve próbáltak reggeltől estig a művésztelepen felállított színpadon. A művésztelep helyszíne, épülete, adottságai továbbra is a legjobb lehetőséget biztosítja számunkra a színvonalas szakmai munka lebonyolításához. Nyugalmat és biztonságot áraszt, ahol mind a résztvevő diákok, mind a szüleik és a táncoktatók is otthon érezhetik magukat és ráhangolódhatnak a sikeres felkészülésre.
A tábor megvalósítását támogatta a Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, valamint számos vállalkozás. Csodálatos összefogás valósult meg ismét az előadás kapcsán, hiszen mindamellett, hogy a táncosok között is nagyon barátságos, jó hangulatú volt a légkör, a barátok, családtagok is bőven kivették a részüket a táboroztatás körül. A vacsorafőzést apukák vállalták magukra Kürti Balázs és Dankó Gábor személyében, a díszletet Papp Zoltán, PappcNóra édesapja készítette, édesanyja Pappné Szabó Szilvia pedig az egész tábort koordinálta, szervezte. Érkeztek szülők palacsintát sütni, ezen kívül mindenki a saját kertjéből felajánlott, amit tudott: gyümölcsöt, zöldséget, ami nála megtermett.
A tábor eredményességét a 2023. szeptember 3-án bemutatott János vitéz című előadás sikere is mutatta.
A táborról készült képek megtekinthetők ITT.